Какво става, когато някой преведе на хората от Западните Балкани

...
 Какво става, когато някой преведе на хората от Западните Балкани
Коментари Харесай

Сърби, албанци, босненци: Не искаме в ЕС!

 Какво става, когато някой преведе на хората от Западните Балкани мненията на немски читатели по отношение на плануваното разширение на Европейски Съюз? Отговорът гласи: получава се вълна от отговори. Точно това се случи откакто Дойче Веле заключи и преведе мненията на немските потребители, оповестени в новинарския уебсайт на немската обществено-правна телевизия АРД, по въпроса за приемането на Западните Балкани в Европейски Съюз. Поводът бе срещата на върха в София ЕС-Западни Балкани. От общо 49 коментара на германци под обява по тематиката в www.tagesschau.de нямаше нито един, който да прави оценка позитивно преимането на страните от Западните Балкани. Тъкмо в противен случай. Юзърът Adeberg да вземем за пример бе написал следното: " Европейският трен продължава пътуването си. Следваща спирка - Западните Балкани. А билетите заплаща немският жител. " Сърби: " Ние ще мием мръсните чинии в Европейски Съюз " Редакцията на радио Б92 в Сърбия, което е една от най-популярните радиостанции с над 1,5 милиона потребители, разгласява публикацията на Дойче Веле на своя уебсайт. В продължение на два дни това беше най-коментираната обява. И още веднъж мненията бяха извънредно отрицателни. Така да вземем за пример потребителят srrrrrrrrrrdjan написа: " Германия получава доста повече от Европейски Съюз, в сравнение с дава. Именно затова в цяла Европа се ускорява въздействието на популистките партии, които приканват за опозиция против немските стопански и политически грабителски нокти. Германците оказват помощ за развиването на Сърбия и Балканите, само че не тъй като се усещат свързани с нас, а тъй като желаят да разширят въздействието си в нашите страни и да усилят приходите си. "
" Ние не желаеме в Европейски Съюз! И те - германците - не желаят да ни пуснат ", написа юзърът 4Европеец в коментара си за най-четения сръбски новинарски уебсайт Блиц, който също разгласява публикацията на Дойче Веле. А юзърът Боки пише следното: " Нашите политици работят по този начин, като че ли Европа е един огромен прием с доста пиянство и ястие. Но келнерите отдвана към този момент нe сервират в допълнение. Първите към този момент получиха най-хубавото, а Хърватия, България и Румъния обират трохите, тъй като закъсняха. Ние ще бъдем признати, с цел да събираме и мием мръсните чинии ". Юзърът Вида пък демонстрира схващане за отрицателните мнения на немските потребители. " Ако бях немец, и аз щях да разясня обстановката по следния метод: Германците се дистанцират от нови, евентуално слаби членове. "  Читателят на Блиц Пера пише: " Сърбите не желаят да влязат в Европейски Съюз. Те и в този момент са по-добре. Защо им би трябвало да емигрират легално, с цел да работят в Германия или Франция, откакто им е по-добре да работят на черно? "

Юзърът Сви то знамо пише: " На целия свят е ясно, че ние не сме за там. Само нашият деспот (юзърът засяга сръбския президент Александър Вучич) не желае да го разбере. "  Иван прави следното предложение: " Нищо не може да се направи, откакто не ни желаят. Тогава би трябвало да позвъним на Путин и да му предложим да разположи балистични ракети на наша територия. "

Черногорци: " Още занапред сме европейци втора класа "

Материалът на Дойче Веле, който бе озаглавен  " Кой желае в Европейски Съюз? ", беше оповестен и  във " Vijesti ", най-популярния сайт в Черна гора. Под него четем коментара на Мрдало: " От текста излиза наяве, че още занапред ни считат за европейски жители втора класа. А CRNOGORCI му дава отговор: " Нашият президент (Мило Джуканович) затова е тук, с цел да разсее техния песимизъм. А що се отнася до германците - това са хора, които до обяд ненавиждат себе си, а след обяд ненавиждат целия свят. " Юзърът Cheese е сигурен, че " до 2025 година Европейски Съюз ще колабира или ще се свие до своите фискално консолидирани членове. Очевидно е, че идва краят на Европейски Съюз! "

След срещата в София редакторът на Дойче Веле Кристоф Хаселбах съобщи, че е " заблуда, Западните Балкани да станат членове на Европейски Съюз. На страницата във Facebook на албанската редакция на Дойче Веле, която е посещавана от юзъри от Албания, Македония и Косово, един консуматор с инициали Ц.Б. отговаря: " Това не е заблуда. Милиони хора от Западните Балкани към този момент живеят в Европейски Съюз. " Читател с инициалите Е.С. пък счита, че " с изключение на Германия и Франция, никоя европейска страна не заслужава да бъде член на Европейски Съюз. " Юзърът К.Л. споделя запасите на доста жители на страните от Западните Балкани: " Ние не трябва да влизаме в Европейски Съюз, тъй като не сме конкурентоспособни. Присъединяването ни към Европейски Съюз ще бъде още по-лошо за нас, тъй като ще загубим и дребното самостоятелност, която имаме в този момент. "

Босненци: " Европейците предпочитат бежанци без документи "

В Босна и Херцеговина обявата на Дойче Веле беше препечатана в уеб страницата Nezavisne novine ( " Независими вести " ). Потребителят Dekan пише под нея: " Ние пък не желаеме повече ислямски фундаменталисти. " В профила на босненската редакция на Дойче Веле във Facebook изпъква коментарът на един консуматор с инициали Р.К.: " Окей! Те не желаят Западните Балкани. Това си е тяхно право. Защо обаче се възмущават и крещят до небесата против въздействието на Русия, Турция или Китай? "  Потребителят И.С. е сигурен, че " европейците в никакъв случай не са се интересували от нас. С изключение на това: когато става дума за работна ръка. "  М.У.пък задава следния въпрос: " Европейците могат да си разрешат Хърватия, Гърция, България, Унгария и Полша. Те по-добри ли са от нас? "  М.Л. коментира скептично: " Колко проблематични са Западните Балкани за Европейски Съюз демонстрира фактът, че европейците са по-склонни да одобряват милиони бежанци от Африка, Близкия изток и други страни без паспорти и документи вместо тукашните хора. "

Виж всички публикации от Дияна Рошейе-->
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР